Eerste patiënt naar Van der Valkhotel in Urmond

Bron © ANP

Het Coronacentrum dat in het Van der Valkhotel in Urmond is ingericht, heeft woensdag zijn eerste coronapatiënt ontvangen, meldt een woordvoerder.

Waarschijnlijk worden woensdag meerdere patiënten overgeplaatst vanuit het Zuyderland-ziekenhuis in de gemeente Sittard-Geleen.

Lees ook: Van der Valk en Fletcher gaan coronapatiënten onderbrengen

De verwachting is dat er in de loop van de woensdagavond nog eens vier patiënten naar het centrum worden gebracht. Het Coronacentrum, een initiatief van de thuiszorg, huisartsen en de ziekenhuizen in Zuid-Limburg, is bedoeld voor coronapatiënten die nog niet naar huis kunnen maar al wel het ziekenhuis kunnen verlaten. Donderdag opent in het Coronacentrum ook een speciale huisartsenpost die de huisartsenpraktijken in de Westelijke en Oostelijke Mijnstreek gaat ontlasten.

Lees ook: Hotel in Urmond als noodhospitaal voor opvang coronazieken

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen