Honderden fans doen suggesties voor ‘best of’-editie Passion

Afbeelding: ANP Kippa

Al vele honderden fans hebben het afgelopen etmaal via sociale media suggesties aangedragen voor de ‘best of’-editie van The Passion die de EO wil gaan samenstellen.

Met de hashtag #ThePassion2020 kunnen liefhebbers oude nummers van de afgelopen negen jaar noemen die zij graag nog een keer zouden willen zien. Op die manier hoopt de EO toch een uitzending te kunnen brengen rond het lijdensverhaal van Jezus, nu door de coronacrisis de liveversie niet kan doorgaan.

Lees ook: EO houdt vast aan Passion, ook na exit Roermond

Populaire namen die fans vaak noemen zijn René van Kooten, Charly Luske, Jeroen van Koningsbrugge en Tommie Christiaan. Zij hadden de afgelopen jaren hoofdrollen in het spektakel.

Rijk archief

„Dit is de tiende editie, dus we hebben een heel rijk archief van nummers opgebouwd”, stelde EO-directeur Arjan Lock eerder. Hij vindt het belangrijk dat op 9 april „het verhaal wordt verteld dat we willen delen. The Passion gaat over alleen gelaten worden, over verdriet, angst, twijfel hoe het nu verder moet. Het zijn in deze tijd meer dan ooit vragen waar mensen mee zitten, en het verhaal geeft op al die vragen antwoorden.”

Hij sprak ook de hoop uit dat The Passion in de normale vorm in 2021 toch nog in Roermond kan plaatsvinden.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen