Kies je favoriete gebouw uit Maastricht en omgeving

De gasfabriek op het Radiumterrein in Maastricht. Afbeelding: TOPOS

Architectuurcentrum TOPOS Maastricht heeft een alternatief gevonden voor zijn lezingenreeks die noodgedwongen stilligt: de verkiezing van het favoriete gebouw in de omgeving.

„Het is geen wedstrijd”, benadrukt Nico Nelissen. „We willen graag inzichtelijk maken welke gebouwen mensen heden ten dage boeien. Dat mogen moderne bouwwerken zijn, maar ook historische. Zo ontstaat een staalkaart die kan inspireren. Nelissen vat de regio ‘Maastricht en omgeving’ ruim op. „Als iemand een gebouw uit Heerlen, Luik of Sittard inzendt, is dat prima. Het gaat om aandacht voor de architectuur.”

Beloning

Onder de eerste inzendingen zijn de Onze-Lieve-Vrouwe-basiliek, de gasfabriek op het Radiumterrein, Casa Blanca in Houthem-Sint-Gerlach, de gemeenteflat en La Fortezza. Inzenders moeten een foto van het gebouw meesturen en een korte omschrijving van het waarom van hun keuze. Als beloning krijgen ze gratis een e-book: Maastricht: inzetten op ruimtelijke kwaliteit van de hand van Nelissen zelf.

Klik hier om mee te doen aan Het Favoriete Gebouw.

Door onze verslaggever

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen