Gemeente Landgraaf: incasso voor zonnepanelen gaat door

Zonnepanelen in Landgraaf. Afbeelding: BAS QUAEDVLIEG

Landgraaf sluit zich aan bij de algehele maatregel om in verband met de coronacrisis betalingen, incasso’s en vorderingen voor ondernemers, sociaal-culturele organisaties, verenigingen en burgers drie maanden op te schorten.

Landgraaf maakt een uitzondering voor de incasso van de leningen voor het zonnepanelenproject. Het stopzetten van deze automatische incasso zou een enorme administratieve last betekenen, waarbij contracten en bedragen moeten worden herrekend. Het gaat daarbij bovendien om kleine bedragen, waarbij het voor het overgrote deel particulieren betreft.

Mogelijk worden ook ondernemers (ZZP’ers) betroffen, meldt het college. Deze zijn er volgens B en W niet uit te filteren.

Door redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen