Kritiek op vluchten van en naar New York zwelt aan

Afbeelding: EPA

Vluchten van en naar de corona brandhaard New York moeten op de kortst mogelijke termijn worden verboden. Die oproep doet vakbond CNV.

De vakbond is onder meer bevreesd voor de veiligheid van personeel op de luchthaven. Bij hen heerst groot onbegrip over het doorgaan van de vluchten.

„New York is op dit moment een besmettingshaard, een risicogebied”, verduidelijkt CNV. „Passagiers hebben urenlang bij elkaar in het vliegtuig gezeten. Bij aankomst is er geen medische check en gaan ze meteen langs de beveiliging. De beveiligers maken zich grote zorgen over deze situatie.”

Volgens CNV zijn er de laatste tijd op Schiphol de nodige maatregelen genomen om de veiligheid op de luchthaven te verbeteren. Het laten doorgaan van dagelijkse vluchten vanuit New York, zonder extra checks bij de passagiers op hun gezondheid, ondermijnt volgens de bond de maatregelen die inmiddels zijn genomen.

CNV is zeker niet de eerste bond die klaagt over de verbinding met New York. Cabinevakbond VNC zette eerder al vraagtekens bij de vluchten naar New York die luchtvaartmaatschappij KLM zeven keer per week in het schema heeft staan.

Door ANP

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen