Dier van de week: Pleun

Pleun. Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers van De Beestenboel om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Pleun aan de beurt, een Tibetaanse Mastiff, teef van ongeveer 11 jaar.

Wat weet je over haar afkomst?

„Helaas niet al te veel. Dit komt doordat ze aan een boom vastgebonden is achtergelaten en we dus moeten raden naar haar verleden. Wel kan je aan haal lichamelijke slijtage afleiden dat ze al wat ouder is. Haar dikke vacht laat zien dat ze veel buiten geweest moet zijn.”

Hoe is haar karakter?

„In de omgang is ze heel sociaal. Ze is het liefst veel buiten, maar vindt het ook fijn om onder de mensen te zijn. Ondanks dat ze niet meer zo’n stoere uitstraling heeft, doet ze toch nog haar best om te waken. Ze is ook echte lekkerbek, die haar brokken wel rustig eet, maar helemaal enthousiast wordt als er koekjes of kluiven op het menu staan.”

Waar zou Pleun het beste haar oude dag doorbrengen?

„Een thuis waar de mogelijkheid is om buiten lekker rond te struinen, zou heel geschikt zijn. Omdat een echte wandeling al gauw teveel is, kan ze zo zelf haar eigen hoeveelheid beweging bepalen. Wel kunnen haar gewrichten de kou niet goed meer verdragen, waardoor ze de mogelijkheid moet hebben om beschutting en warmte op te zoeken wanneer ze wilt rusten.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Echt-Susteren