Beek roept vastgoedeigenaren op huurafspraken te maken met ondernemers

Afbeelding: De Limburger

Het gemeentebestuur van Beek doet een dringend beroep op vastgoedeigenaren om ondernemers die hun rekeningen niet meer kunnen voldoen een helpende hand te bieden.

Burgemeester Christine van Basten-Boddin (economie) hoopt dat beide partijen in goed overleg tot oplossingen kunnen komen waardoor op die manier de rust wordt bewaard. „Ik vraag aan de eigenaren van commercieel winkelvastgoed om in goed overleg met hun huurders maatwerkafspraken te maken over het innen van de huur. Door de coronacrisis hebben retailers hun winkels moeten sluiten of zien zij momenteel hun omzet drastisch dalen. Aan de andere kant maken winkelpandeigenaren zich zorgen over de waarde van hun vastgoed en financieringsverplichtingen die gewoon doorlopen.”

Bouwleges

Het college van Beek doet zelf ook een duit in het zakje door de inningstermijn van bouwleges voor ondernemers te verlengen van dertig naar negentig dagen. De maatregel gaat in op 1 april en duurt vooralsnog tot 30 juni.

Door Paul Dolhain

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Beek