Podcast: De advocaat die een verkeersdode uit 1980 zoekt

‘De advocaat die een verkeersdode uit 1980 zoekt’ is een podcast over de Valkenburgse advocaat Gerard Linders (70). Op 27 maart 1980, de dag van zijn beëdiging, rijdt hij van Nijmegen naar Maastricht. Nadat hij eerst zelf een ongeluk krijgt, stapt hij in de taxi. Op een kruispunt in Heijen ziet hij een verkreukelde bromfiets liggen. Ernaast een wit laken. Het beeld laat hem niet meer los.

Ieder jaar als Gerard zijn ‘advocatenverjaardag’ viert, denkt hij aan het slachtoffer. Aan het idee dat die dag zijn werkende leven begon en dat van haar eindigde. In de krant las Gerard dat het slachtoffer een 19-jarige vrouw uit Afferden is. Verder heeft hij geen idee. Hij weet niet eens haar naam.  

Na veertig jaar wil hij daar verandering in brengen. Gerard vraagt, na het lezen van Project 46, De Limburger om hulp. ‘Kunt u het slachtoffer en haar familie opsporen? Ik wil ze laten weten dat een volstrekt onbekend persoon ook al veertig jaar aan het meisje denkt. Ik wil de nabestaanden vragen wie zij was. En hoe het hen is vergaan na het ongeluk.'

Luister naar het verhaal van deze bijzondere zoektocht.

Klik hier om meer te lezen over Project 46

Door Rik van Hulst & Judith Janssen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Bergen