Missiemuseum in Steyl straks ook online te bezoeken

Het Missiemuseum in Steyl. Afbeelding: Laurens Eggen

Het Missiemuseum in Steyl is straks ook online te bezoeken. Zes studenten van Fontys Hogeschool in Venlo werken gezamenlijk aan het project.

Penningmeester Hein Jacobs weet niet wanneer het zestal klaar is. Het gaat om een samenwerking van studenten van twee verschillende opleidingen, van wie er vier uit Duitsland en twee uit Nederland afkomstig zijn. Steeds meer musea zijn vanachter de computer te bezoeken, zodat hun collecties ook tijdens de huidige coronacrisis te bewonderen zijn.

Tentoonstelling

Het Missiemuseum wordt door geldgebrek bedreigd in zijn voortbestaan. Naar aanleiding van de publiciteit daarover kwam het in contact met Fontys. Daarnaast maakt een student aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht voor zijn afstudeerscriptie een reportage in woord en beeld van het Missiemuseum, wat onder meer moet uitmonden in een tentoonstelling.

Door Peter Heesen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Venlo