Kerkraadse politicus en verenigingsman Toon Willems (84) overleden

Toon Willems. Afbeelding: Peter Trompetter

De prominente Kerkradenaar Toon Willems is donderdagochtend op 84-jarige leeftijd overleden. De politicus en verenigingsman was besmet met het coronavirus.

Willems was in het verleden jarenlang actief als wethouder, fractievoorzitter en raadslid namens het CDA Kerkrade. In 1999 ontving hij de gouden erepenning van de gemeente Kerkrade. Hij was toen 25 jaar raadslid.

Ook in het Kerkraadse verenigingsleven was hij een bekend gezicht. Zo was hij onder meer voorzitter van het zangkoor St. Lambertus, prominent lid van ruitervereniging Galop en bestuurslid van gemeenschapshuizen. In 2000 ontving hij de Kerkraadse onderscheiding de Sjwatse Kater voor zijn jarenlange inzet voor het verenigingsleven.

‘Kennis en betrokkenheid’

Volgens burgemeester Petra Dassen heeft Kerkrade met het overlijden van Willems een bijzonder iemand verloren: „Toon Willems heeft zich jarenlang ingezet voor de Kerkraadse gemeenschap. Eerst als raadslid, later als fractievoorzitter en wethouder. Hij deed dat met veel kennis van zaken en een grote betrokkenheid. Wij wensen zijn echtgenote, zoon, schoondochter, kleinkinderen en overige familieleden veel sterkte toe in deze tijd!”

Door Ruben van Erp

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen