Aantal uitkeringsaanvragen VS opnieuw naar record

Afbeelding: ANP XTRA

Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is vorige week opnieuw gestegen. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend. Ruim 6,6 miljoen Amerikanen wendden zich tot de overheid voor een uitkering. Dat is ruim een verdubbeling van het record van vorige week.

Toen klopten iets meer dan 3,3 miljoen Amerikanen voor het eerst aan bij de overheid. Dat cijfer werd deze week iets naar boven bijgesteld. Vorige week werd in eerste instantie gemeld dat het om 24.000 mensen minder ging. Die circa 3,3 miljoen aanvragen van vorige week betekenden een explosieve groei. De week daarvoor waren het er nog 282.000.

De groei komt door een ontslaggolf als gevolg van de coronapandemie in de VS. Veel werknemers van winkels en in horecagelegenheden zijn op straat komen te staan. Daarmee snijden ze in de kosten om het hoofd boven water te houden. Ook de toerismesector kende veel ontslagen.

De ontslaggolf is nog niet voorbij. Deze week maakte onder meer warenhuisketen Macy’s bekend het merendeel van zijn 130.000 personeelsleden tijdelijk naar huis te sturen.

Door ANP

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen