Oprah Winfrey doneert 10 miljoen dollar

Bron © AD

Afbeelding: Joel C Ryan/Invision/AP

Oprah Winfrey heeft een flinke cheque uitgeschreven om Amerikanen te helpen tijdens de coronacrisis. De voormalige talkshowkoningin stelt maar liefst 10 miljoen dollar (zo’n 9,2 miljoen euro) beschikbaar.

,,Ik doneer in totaal 10 miljoen om Amerikanen in het hele land en in gebieden waar ik ben opgegroeid te helpen tijdens deze pandemie”, twittert de 66-jarige Oprah. Een miljoen dollar gaat naar de Amerikaanse voedselbank. De rest van het toegezegde bedrag gaat naar andere goede doelen die steun bieden in de coronacrisis.

Oprah is de laatste in een flinke rij sterren die al hun portemonnee trokken. Het echtpaar Ryan Reynolds en Blake Lively doneerde bijvoorbeeld 400.000 dollar aan ziekenhuizen in New York en nog eens een miljoen aan voedselbanken in Amerika en Canada.

Ook onder anderen Kylie Jenner, Bryan Cranston en Gwyneth Paltrow doneerden geld.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen