538 Koningsdag met Lucas & Steve gaat door, maar niet in Breda

Bron © AD

538 Koningsdag 2019 Afbeelding: AD/Marcel van Dorst

Hoewel 538 Koningsdag traditiegetrouw groots viert, vindt het geplande evenement dit jaar niet plaats op het Chasséveld in Breda. Maar de radiozender laat de feestelijkheden niet stilletjes voorbijgaan. Dit jaar komt 538 met een nieuw, gratis en ‘corona-proof’ feest voor heel Nederland, te volgen via de radio, online en TV 538.

Op deze manier kunnen meer mensen dan ooit toch Koningsdag vieren met 538. Radiopresentator Frank Dane kondigde vrijdagmorgen al de eerste artiesten aan: Lucas & Steve en Orgel Joke. De complete line-up, gevuld met nationale en internationale artiesten, wordt de komende weken bekendgemaakt. ‘We brengen de optredens van de grootste nationale en internationale artiesten en het oranjegevoel bij iedereen in huis. Het publiek wordt actief onderdeel van de uitzending en zo vieren we het samen op afstand’, laat de radiozender weten.

Orgel Joke opent 538 Koningsdag met het Wilhelmus. ‘Je voelt, dit wordt een unieke dag en we hopen dat iedereen, ondanks de lastige tijd waar we in zitten, op z’n eigen manier mee feest. Koningsdag = 538!’ Aldus Menno de Boer, radio director van Radio 538.

Zesentwintigste editie

538 Koningsdag op het Chasséveld in Breda is het grootste Oranjefeest van Nederland tijdens Koningsdag. Met de meeste nationale en internationale artiesten op één podium, de 538-dj’s en ruimte voor 40.000 bezoekers, zou Radio 538 op maandag 27 april voor de zesentwintigste keer het Koningsdag-event organiseren. Maar het coronavirus gooide roet in het eten. Alle mensen die eerder een kaartje kochten voor 538 Koningsdag kregen hun geld terug.

Door Noëlle van den Berg

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →