Dier van de week: Kimba

Kimba. Afbeelding: Dierenopvang Op de Smakterheide

Elke week stelt Juanita Janssen van Dierenopvang Op de Smakterheide een dier voor dat op zoek is naar een nieuw thuis. Deze week Kimba, een bruine boxerteef van 10,5 jaar oud.

Kimba is onder schrijnende omstandigheden in de opvang terechtgekomen. Ze heeft enkele ouderdomsgezwelletjes, maar heeft hier geen hinder van. Ze is vooral op zoek naar een fijne plek.

Leukste kenmerk?

„Kimba is een sociale, actieve en goed luisterende hond in de omgang.”

Wat is haar favoriete bezigheid?

„Kimba is een leuke vrije hond in de omgang. Ze is sociaal naar soortgenoten toe en vindt het heerlijk op de speelweide. Kimba is een actieve hond voor haar leeftijd.”

Heeft zij minpuntjes?

„We weten helaas niet al teveel informatie over Kimba. Veel dingen zullen dus in de loop der tijd moeten worden ondervonden. We weten dus niet of ze met katten en/of kleine kinderen overweg kan, of hoelang ze exact alleen thuis kan blijven.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„We zoeken voor Kimba een liefdevol gezin met grotere kinderen of een alleenstaand echtpaar, alleenstaande met voorliefde en ervaring in dit ras. Zo komt Kimba zeker op de juiste plek terecht. Haar ouderdomsgezwelletjes zijn nagekeken door de dierenarts. Kimba zelf heeft hier geen last van en voelt zich hartstikke jeugdig.”

Gaat jouw hart sneller kloppen van deze actieve sociale senior? Neem dan vrijblijvend contact op met Dierenopvang Op de Smakterheide, St. Jozeflaan 2, 5817 AC Smakt-Venray. Tel. 0478-639062 of via info@smakterheide.nl. Alle overige dieren zijn te bekijken op www.smakterheide.nl.

Dierenambulance Centrale: tel. 0478-220800.

Dierenthuiszorg: tel. 06-15206013.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Bergen