Arjen Lubach trekt voor het eerst meer dan 2 miljoen kijkers

Screenshot van kijkcijferrecord aflevering Zondag met Lubach, zondag 5 april 2020. Afbeelding: Youtube / Zondag met Lubach

Arjen Lubach verbreekt opnieuw zijn eigen kijkcijferrecord. Naar Zondag met Lubach keken zondagavond meer dan twee miljoen mensen, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Het is voor het eerst dat het satirische programma de grens van twee miljoen kijkers passeert. Het record stond hiervoor op ruim 1,9 miljoen, dat werd vorige maand behaald. De eerste aflevering van het laatste seizoen van Homeland, voor Lubach uitgezonden op NPO 3, wist een stuk minder belangstellenden te trekken. Slechts 271.000 mensen stemden daar op af.

Lubach laat op Instagram weten dat het maken van zijn recorduitzending niet zonder slag of stoot ging. ,,Omdat de stroom in onze montageruimte was uitgevallen moesten we met gepaste afstand verhuizen naar mijn zolder thuis. Later die avond zouden er twee miljoen mensen kijken naar iets dat op mijn zoldertje was geedit. Dat vond ik een grappig idee. Nu ga ik even twee dagen slapen.”

Zondag met Lubach was het derde best bekeken programma van de dag. Alleen Boer zoekt vrouw (ruim 3,4 miljoen kijkers) en het NOS Journaal van 20.00 uur (ruim 2,9 miljoen kijkers) werden beter bekeken.

 

 

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen