Horecapartners De Leeuw hoeven voorlopig geen huur te betalen

Afbeelding: De Limburger

De Leeuw/Brouwerij Haacht Nederland, de Belgische familiebrouwerij die in Nederland opereert onder de naam Bierbrouwerij de Leeuw, treft maatregelen om partners tegemoet te komen nu hun bedrijven noodgedwongen tot en met 28 april dicht blijven. De ondernemers die huren van de brouwerij hoeven over de periode van 16 maart tot en met 28 april geen huurpenningen te betalen.

Deze worden volledig kwijtgescholden. Eerder kondigde de brouwerij al aan dat dit zou gelden tot 6 april, maar in het licht van de verlengde maatregelen is deze periode verlengd. Verder voorziet de brouwerij in een verruiming van de betalingstermijnen voor facturen vanaf 9 maart 2020.

„Met deze maatregelen willen we onze horecaondernemers financieel ondersteunen en daarnaast een hart onder de riem steken. Voor ons zijn persoonlijk contact en empathie cruciaal”, zegt Ernst Enter van de Leeuw/Brouwerij Haacht Nederland. „Wij doen hiermee ook een beroep op andere ketenpartijen, met name ook de pandeigenaren, om solidair te zijn en daar waar mogelijk elkaar te steunen.”

Door onze verslaggever

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen