Afvlakking aantal ziekenhuisopnames zet door in Limburg

Afbeelding: Rob Engelaar

De afvlakking van het aantal mensen dat met coronabesmetting wordt opgenomen in het ziekenhuis, zet door. In Limburg steeg dat aantal sinds maandag met 38.

Er liggen nu 1098 Limburgers met coronabesmetting in een ziekenhuis, meldt het RIVM in zijn dagelijkse overzicht. De meeste patiënten komen uit Peel en Maas (124), gevolgd door Maastricht (109) en Venlo (100).

In totaal zijn nu 2099 Limburgers positief getest op het virus. Voor heel Nederland is dat 19.580, een toename van 777. Het aantal positieve tests geeft geen betrouwbaar beeld van aantal besmette mensen, omdat lang niet iedereen wordt getest.

In Noord- en Midden-Limburg zijn nu 965 mensen positief gestest, blijkt uit cijfers van de GGD Limburg Noord. De GGD Zuid-Limburg meldt in die regio 1205 positief geteste mensen. In het bovenste deel van de provincie zijn nu 168 mensen overleden van wie is vastgesteld dat ze een coronabesmetting hadden. In Zuid-Limburg gaat het om 160 sterfgevallen.

Live kaart: Bekijk hier het aantal besmettingen van het coronavirus in Limburg en de wereld

Het aantal ziekenhuisopnames steeg landelijk in 24 uur met 292 tot een totaal van 7427. Het aantal mensen dat overleed als gevolg van de besmetting nam landelijk toe met 234 tot 2101.

Coronavirus: actuele stand. Video: De Limburger

Door Kitty Borghouts

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Peel en Maas