Alle songfestivaldeelnemers zingen samen tijdens alternatieve liveshow in mei

Bron © AD

Jeangu Macrooy. Afbeelding: ANP

De 41 artiesten die dit jaar deel zouden nemen aan het Eurovisie Songfestival, gaan tijdens de alternatieve liveshow op 16 mei samen zingen.

Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt. Het lied dat voor Eurovision: Europe Shine a Light is gekozen, is toepasselijk. De deelnemers uit de 41 landen gaan namelijk digitaal samen Love Shine a Light van Katrina and the Waves zingen, de Britse songfestivalwinnaar uit 1997.

Lees ook: Alternatief songfestival krijgt veel steun van landen

De liveshow wordt vanuit Nederland gepresenteerd door Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit, NikkieTutorials verzorgt de online content. De twee uur durende uitzending is in het Engels en zal in Nederland door Cornald Maas worden voorzien van Nederlands commentaar. Van de artiesten die dit jaar zouden meedoen, wordt ook een kort fragment van hun nummer getoond. Daarna brengen ze op afstand oude songfestivalhits ten gehore.

Vorige maand werd bekendgemaakt dat het Eurovisie Songfestival wordt verplaatst naar volgend jaar. De landen mogen meedoen met dezelfde artiest, maar moeten wel een nieuw nummer maken. Nederland wordt, zoals al gepland, vertegenwoordigd door Jeangu Macrooy.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen