Interactieve tekenworkshop voor Limburgse basisschoolleerlingen

Kunstenaar Luke Sky tijdens de workshop van vorige week. Afbeelding: Kinderonderzoekfonds Limburg

Kunstenaar Luke Sky houdt vrijdag 10 en 17 april een online tekenworkshop voor kinderen, ook om de coronatijd door te komen. Thema van de workshop is vrolijkheid.

Luke Sky: „Ik houd van tekenen en help graag kinderen om op een creatieve manier deze bizarre tijd door te komen.” De vrolijke tekeningen worden na afloop van de workshops naar verpleeghuizen gestuurd.

Kunstwerk

De interactieve tekenlessen zijn een idee van Kinder onderzoekfonds Limburg voor basisschoolkinderen in Limburg, als alternatief voor het schoolproject ‘De Wereld van Kunst en Kids’, dat in de klas wordt gegeven en waarbij leerlingen samen een kunstwerk maken. De mooiste creaties worden geveild en tentoongesteld in het Bonnefantenmuseum. Dit gebeurt nu later in het jaar.

De drie online workshops zijn om 11.00 uur live te zien via de Facebookpagina van Kinder onderzoekfonds Limburg. Na afloop zijn ze ook te zien via het YouTube kanaal.

Door Merel Visscher

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen