Ook tattooshops, taxi’s en fysiotherapeuten krijgen 4000 euro compensatie

Bron © AD

Afbeelding: Getty Images/Westend61

Meer bedrijven die door overheidsmaatregelen in de problemen zijn krijgen 4000 euro netto compensatie van de overheid.

Het gaat onder meer om contactberoepen (zoals tattooshops), taxibedrijven en tandarts- en fysiopraktijken. Ook kleine MKB-bedrijven die etenswaren aanbieden of toeleveranciers van eet-en drinkgelegenheden en culturele evenementen krijgen steun.

Het kabinet komt daarmee tegemoet aan de ophef onder veel MKB’ers die zich recentelijk beklaagden over het feit dat zij niet in aanmerking voor compensatie zouden komen. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economisch Zaken beloofde vorige week met een oplossing te komen. Die is nu gevonden door de lijst met bedrijfsactiviteiten uit te breiden.

De nieuw toegevoegde bedrijven kunnen vanaf volgende week, te beginnen op 15 april, een aanvraag indienen. Hiervoor kunnen zij zich wenden tot het loket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Door Laurens Kok

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen