Sociale diensten in Parkstad werken samen om dienstverlening op peil te houden

Afbeelding: ANP XTRA

De sociale diensten ISD BOL, ISD Kompas en de sociale dienst van Heerlen werken samen om in tijden van coronacrisis de dienstverlening op peil te houden.

Zij lopen daarmee vooruit op mogelijke uitval door ziekten. De sociale diensten van Brunsum, de voormalige gemeente Onderbanken en Landgraaf (ISD BOL), Voerendaal, Simpelveld en de voormalige gemeente Nuth (ISD Kompas) en Heerlen willen voorkomen dat mensen die een uitkering krijgen deze niet op tijd ontvangen.

Vervanging

„Om hun werk goed te kunnen doen gebruiken deze collega’s specifieke systemen die alleen voor dat ene doel zijn ontwikkeld”, meldt de gemeente Heerlen. „Worden zij ziek, of vallen ze om een andere reden uit, dan duurt het lang voordat iemand anders er net zo snel en goed mee kan omgaan.” Omdat de drie sociale diensten met dezelfde systemen werken, kunnen de medewerkers elkaar makkelijk vervangen.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Heerlen