Brug ingestort in Italië: één gewonde, voertuigen te zien op beelden ravage

Bron © AD

In het noorden van Italië is woensdagmorgen een verkeersbrug ingestort. Het gaat om een brug over een rivier in de gemeente Aulla, gelegen tussen Genua en Florence. De bestuurder van een voertuig dat over de brug reed, raakte volgens Italiaanse media gewond.

De brug die de provinciale wegen SP62 en SP70 met elkaar verbindt, stortte omstreeks 10.30 uur in. Het werd op camera vastgelegd en gedeeld door gebruikers van sociale media. Volgens de eerste vaststellingen van de brandweer reden er op het moment van instorten slechts twee voertuigen over de brug. Mogelijk was het zo rustig vanwege de corona-lockdown. Een van de chauffeurs werd met een lichte verwonding aan de borst overgebracht naar een ziekenhuis, de andere wist ongedeerd te ontsnappen uit zijn vrachtwagen.

Het is nog niet bekend waardoor de brug in de provincie Massa-Carrara instortte. Volgens de krant Il Fatto Quotidiano werd in november in de brug een scheur opgemerkt na een periode van slecht weer, werd die scheur gerepareerd en mocht het verkeer daarna weer over de brug rijden.

Lees verder onder de foto.

Brug ingestort in Italië: één gewonde, voertuigen te zien op beelden ravage
Foto: EPA

Aulla ligt zo’n 30 kilometer ten noordoosten van La Spezia, op de grens tussen Ligurie en Toscane, en zo’n 100 kilometer van Genua. Daar kwamen in augustus 2018 ruim 40 personen om het leven toen de Moranti-hangbrug instortte.

Door Caspar Naber

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen