Tweevoudig olympisch finalist 800 meter sterft door coronavirus

Bron © ANP

Afbeelding: Corbis/VCG via Getty Images

Het coronavirus heeft het eerste slachtoffer gemaakt onder sporters die in een olympische finale hebben gestreden.

Die bewering is afkomstig van het Italiaanse olympisch comité CONI, dat het overlijden meldde van oud-atleet Donato Sabia op 56-jarige leeftijd.

Sabia stond twee keer in de finale van de 800 meter bij de Olympische Spelen. In 1984 in Los Angeles eindigde hij als vijfde en in 1988 in Seoul kwam hij als zevende over de finish. Hij veroverde in 1984 de Europese titel indoor op de middenafstand. Sabia lag al een aantal dagen op de intensive care van het ziekenhuis in Potenza.

De Italiaanse atletiekfederatie omschreef Sabia als een „buitengewoon talentvolle atleet, maar bovenal een vriendelijk mens. De bond wist te melden dat de vader van Sabia enkele dagen eerder ook was overleden aan het besmettelijke virus. „Het is een drama binnen een drama”, aldus voorzitter Alfio Giomi.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen