22 pokerende kroegbezoekers op de bon geslingerd voor overtreden noodverordening

Bron © Gelderlander

Afbeelding: Getty Images

De politie heeft deze week 22 cafébezoekers op de bon geslingerd die samen aan het pokeren waren in een kroeg in de Klimopstraat in Nijmegen. De wijkagent had tips gekregen over nachtelijke activiteiten in het café.

De politie besloot te posten in de buurt en zag dat er ondanks de regels in de noodverordening dat kroegen gesloten moeten zijn en mensen niet in groepen mogen samenscholen, toch mensen samenkwamen. Daarop zijn agenten er binnengegaan.

De bezoekers, die volgens de politie uit heel de regio komen, hebben allemaal een boete van 390 euro gekregen. De kroeg is daarna gesloten. De kroegeigenaar kan mogelijk nog andere maatregelen tegemoet zien.

Dinsdag werd bekend dat Nijmegen de afgelopen twee weken al 248 boetes heeft uitgedeeld aan overtreders van virusmaatregelen. Of deze 22 boetes daar bij gerekend zijn is niet bekend.

Door Job van der Meer

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen