Voorbereiding Oktoberfeest gaat door

Drukte in de grootste feesttent van het Oktoberfeest vorig jaar. Afbeelding: archief De Limbrurger/Ermindo Armino

De gemeente Sittard-Geleen gaat vooralsnog door met het voorbereiden van de zestiende editie van het Oktoberfeest in Sittard.

Het Rijk heeft grote evenementen tot 1 juni verboden in verband met het coronavirus. De organisatie van tal van festivals in de zomer verkeren in onzekerheid over mogelijke een verlenging van het verbod op publieksevenementen. De gemeente laat weten er vooralsnog vanuit te gaan dat het Oktoberfeest dit najaar kan doorgaan, maar wel de richtlijnen van het RIVM te blijven volgen. Op de vraag welke financiële risico’s de gemeente daarmee loopt, antwoordt een woordvoerder dat rekening wordt gehouden met het mogelijk alsnog afgelasten, door met artiesten en leveranciers hierover afspraken te maken.

Door Erwin Schmidt

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Sittard-Geleen