Maastricht doneert eenmalig aan Voedselbank

Afbeelding: BAS QUAEDVLIEG

De gemeente Maastricht doneert eenmalig 20.000 euro aan de Voedselbank Zuid-Limburg. Dat geld wordt ingezet als de Voedselbank onvoldoende levensmiddelen heeft om in de behoefte te voorzien.

Dat meldt wethouder Jim Janssen in een raadsinformatiebrief. Wekelijks krijgen ongeveer 200 huishoudens in Maastricht een voedselpakket van de voedselbank. Geconstateerd is dat er sinds de coronacrisis minder voedsel over blijft bij de leveranciers. Dat betekent dat de voedselbanken mogelijk levensmiddelen te kort gaan komen. De bijdrage van Maastricht wil de Voedselbank gebruiken voor het aanschaffen van voedselbonnen ter waarde van 25 euro per gezin per week.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Maastricht