Lady Gaga bedankt Nederland voor steun aan corona-onderzoek

Bron © AD

Lady Gaga. Afbeelding: Jordan Strauss/Invision/AP

Wereldster Lady Gaga heeft ons land voor het oog van haar 81,2 miljoen volgers op Twitter bedankt voor de 50 miljoen euro die Nederland bijdraagt aan onderzoek naar een coronavaccin. De Amerikaanse zangeres noemt minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, CDA) bij naam.

‘Bedankt Nederland en Hugo de Jonge voor jullie steun voor een coronavaccin en voor de Wereldgezondheidsorganisatie’, schrijft de 34-jarige zangeres. Ze hoopt dat andere landen het voorbeeld van Nederland volgen om CEPI te steunen, de Coalition for Epidemic Prepraredness Innovations.

Deze stichting uit Noorwegen verzamelt donaties uit de hele wereld om onderzoek naar vaccins tegen infectieziekten te financieren. De Jonge maakte woensdag in een Kamerbrief bekend dat Nederland 50 miljoen euro bijdraagt.

Andere Europese landen dragen ook geld bij via CEPI. Tot dusver gaat het in totaal om ruim 632 miljoen euro. De stichting denkt in 2020 ruim 800 miljoen nodig te hebben. Voor 2021 gaat het waarschijnlijk om een bedrag in dezelfde orde van grootte. ‘Ook in de volgende onderzoeksfase zal Nederland gaan investeren’, aldus De Jonge.

Sterren in thuisconcert

Gaga zelf draagt tijdens de coronacrisis ook haar steentje bij. Ze mobiliseerde talloze artiesten die zaterdag gezamenlijk een groot concert geven vanuit huis. Naast Lady Gaga zelf is in de show ook Billie Eilish te zien, net als onder meer The Rolling Stones, Taylor Swift en Elton John. Het evenement, dat wordt gepresenteerd door Stephen Colbert, Jimmy Kimmel en Jimmy Fallon, wordt uitgezonden op onder meer MTV en de BBC.

Lady Gaga organiseerde het concert in samenwerking met Global Citizen. De bedoeling is om stil te staan bij het werk van zorgmedewerkers tijdens de coronacrisis en de Wereldgezondheidsorganisatie te steunen.

Door Door Leon van Wijk

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen