Poels en Teunissen rijden mee in virtuele Ronde van Zwitserland

Mike Teunissen en Wout Poels. Afbeelding: Laurens Eggen

De NOS zendt deze week de virtuele Ronde van Zwitserland uit. Profrenners, onder wie de Limburgers Wout Poels en Mike Teunissen, zullen vanuit huis en vanaf hun hometrainers vijf dagen koersen.

Poels en Teunissen behoren tot de negen Nederlanders die meedoen. Ook Robert Gesink en Bauke Mollema rijden de virtuele wedstrijd, die van woensdag tot en met zondag wordt gehouden. Nu de coronacrisis de sportwereld heeft stilgelegd, zoeken organisaties naarstig naar alternatieven. De NOS helpt een handje door de etappes live te streamen op nos.nl.

Eerder zond Sporza al de virtuele Ronde van Vlaanderen uit. Probleem met deze manier van koersen is dat de hometrainers goed geijkt moeten zijn. De weerstand wordt onder meer afgestemd op het gewicht van de renner. Daarmee valt makkelijk vals te spelen en bovendien is het moeilijk te controleren.

Door Robin van der Kloor

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen