Het Nieuwe Normaal: online talkshow over leven tijdens en na corona

Afbeelding: Juul van den Brink

Poppodium Nieuwe Nor komt vanaf dinsdag 28 april met een wekelijkse online talkshow over het leven in Parkstad tijdens en na de coronacrisis.

Tijdens de uitzending ‘Het Nieuwe Normaal’, die te volgens is via Facebook, zullen er telkens twee gasten aanschuiven op het podium van de Nieuwe Nor. Tijdens de eerste uitzending van ‘Het Nieuwe Normaal’ op dinsdag 28 april ontvangt gespreksleider Paul Dolhain twee vertegenwoordigers uit de popcultuur: Johan de Niet, directeur van de Nieuwe Nor en Wladimir Geels, bassist van Rowwen Hèze.

Financiële impact

Nieuwe Nor directeur Johan de Niet licht de huidige situatie toe bij het poppodium dat sinds 12 maart haar deuren heeft gesloten. Uiteraard gaat het over de financiële impact van de corona-crisis voor cultuur- instellingen, maar ook hoe de Nieuwe Nor momenteel probeert haar culturele functie te vervullen en de vraag of het straks kan functioneren in een 1,5 meter samenleving.

Het perspectief van de muzikant wordt belicht door Wladimir Geels. De bassist van Rowwen Hèze was een van de eersten die geconfronteerd werd met de corona-crisis toen het geplande concert van Rowwen Hèze in Kirchberg in Oostenrijk op 10 maart werd afgelast. Bij thuiskomst in Nederland werd hij ziek. Wladimir werpt een licht op de financiële gevolgen voor een professioneel muzikant, maar we komen ook te weten hoe hij momenteel zijn dagen vult en wat hij denkt van de door het RIVM genomen maatregelen.

‘Het Nieuwe Normaal’ is vanaf dinsdag 28 april wekelijks live te zien vanaf 20:00 uur via de Facebook-pagina van poppodium Nieuwe Nor. Daarna blijft de uitzending beschikbaar op Facebook en het Youtube-kanaal van de Nieuwe Nor.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Heerlen