Desirée Joosten-ten Brinke benoemd tot hoogleraar en decaan bij de OU

Desirée Joosten-ten Brinke. Afbeelding: OU

Desirée Joosten-ten Brinke is per 1 mei benoemd tot hoogleraar Leren van volwassenen en decaan van de faculteit Onderwijswetenschappen van de Open Universiteit in Heerlen.

Joosten-ten Brinke is lector technology enhanced assessment en academic director master Toetsdeskundige bij Fontys Hogescholen en universitair hoofddocent en toetsdeskundige bij de Open Universiteit.

Leren van volwassenen

De leerstoel Leren van volwassenen zal zich met name richten op het leren van volwassenen in blended afstandsonderwijs. Het doel van de leerstoel is om, in samenwerking met het onderzoek dat binnen de faculteit Onderwijswetenschappen wordt uitgevoerd naar ‘sociaal leren’, ‘voorwaarden voor leven lang leren’, ‘online leren en instructie’ en ‘leren en innoveren met ict’, bij te dragen aan de verdere optimalisatie van de kwaliteit van het onderwijs van de Open Universiteit.

Dr. Desirée Joosten-ten Brinke (Zevenaar, 1967) studeerde Toegepaste Onderwijskunde aan de Universiteit Twente, vakgroep Onderwijskundige meetmethoden en data-analyse. In 2008 promoveerde zij aan de Open Universiteit op Erkennen van Verworven Competenties (EVC). Al voor haar promotie werkte zij als toetskundige bij de Open Universiteit, vanaf 2010 als universitair docent en vanaf 2012 als universitair hoofddocent.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Heerlen