Fractie PRO Gulpen-Wittem doneert aan Voedselbank Vaals

De voedselbanken in Limburg hebben het moeilijk. Afbeelding: Luc Lodder

De raadsleden van PRO Gulpen-Wittem doneren volgende maand het bedrag dat ze maandelijks afstaan aan hun partij aan de Voedselbank in Vaals.

De partij vult het bedrag dat op die manier bij elkaar komt aan tot tweehonderd euro.

De gemeenteraad van Gulpen-Wittem heeft vorige week een motie van PRO aangenomen waarin het college wordt gevraagd om de Voedselbank te steunen met een bijdrage van maximaal duizend euro. „Op deze manier willen wij ook zelf ons steentje bijdrage”, zegt raadslid Sacha Vos.

Onduidelijk is nog steeds hoeveel gezinnen uit de gemeente Gulpen-Wittem hulp krijgen van de Voedselbank in Vaals. De Voedselbank wil daar om privacyredenen niets over zeggen.

Vos kent zelf drie gezinnen die bij de Voedselbank moeten aankloppen voor eten. Wethouder Marion van der Kleij sluit echter niet uit dat het in werkelijkheid om veel meer families gaat. „Tien of vijftien, wie zal het zeggen.”

Van der Kleij zal de Voedselbank nogmaals vragen om de gevraagde informatie te verstrekken. „We hoeven niet te weten wie hulp krijgen”, zegt ze, „maar het zou ons wel helpen als we de aantallen kennen.”

Door René Willems

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Gulpen-Wittem