Productieve Jack Poels trakteert fans op nieuwe single

© ANP Kippa

Jack Poels had de datum van 1 mei rood omcirkeld in zijn agenda. Vrijdag zou zijn solotoer van start gaan maar vanwege de coronacrisis is alles anders. De zanger zit min of meer ‘werkloos’ thuis maar is anderzijds productiever dan ooit. „Ik kom de coronaperiode straks uit met twee nieuwe cd’s”, zegt hij tegen BuzzE. De eerste nieuwe single, Zing, is nu uit.

Redactie

„Er stond inderdaad een vlaggetje bij de datum van 1 mei, maar die hangt nu een beetje halfstok”, grinnikt Jack. „Het lot heeft voor ons beslist, al staan we wel standby. Als we weer mogen, staan we klaar. Maar ik weet eerlijk gezegd niet hoe. Iedereen mondkapjes op? Of halve bezoekersaantallen? Eigenlijk is er wel een dikke vette streep door de toer.”

Lees ook: Jack Poels wil troost bieden met liedjes op zijn eerste soloalbum

Jack zit echter niet bij de pakken neer. De toer kan hopelijk later ingehaald worden en tot die tijd houdt de Rowwen Hèze-frontman zich bezig met het schrijven van nieuwe muziek. „Ik kon nu meteen meters maken. Ik zei al: ik kom de coronaperiode straks uit met twee nieuwe cd’s. Eén met Rowwen Hèze en nog een nieuwe soloplaat. Er liggen al twaalf nieuwe demo’s klaar voor Rowwen Hèze.”

Eenzame opsluiting

„Ik heb het wat dat betreft eigenlijk gewoon heel druk gehad. Het gaat z’n gangetje ondanks de eenzame opsluiting”, vervolgt Jack, die gewoonlijk al een echte huismus is. „Ik kwam al weinig buiten. Thuis ben ik het gelukkigst met een gitaar, mijn gezin en de hond”, zo schetst hij.

Jack gaat echter, ook op aanraden van zoon Jan, ook proberen wat rust te pakken in deze gekke tijden. „Deze periode voelt als een kans om weer wat rust in mijn hoofd te krijgen. Alle drukte en stress worden eigenlijk vacuüm gezogen door de corona. We kunnen ons even bezinnen op wat echt telt, een soort retraite.”

Leed

Vrijdag verschijnt de nieuwe single Zing, een nummer dat ontbrak op Jacks in maart verschenen debuutalbum Blauwe Vaer. De single werd opgenomen vlak voordat de ‘intelligente lockdown’ van kracht werd. Ruud Geuijen maakte er een videoclip bij. „Het lied is al die tijd binnengebleven en mag nu naar buiten. Hopelijk verzacht dat het leed een beetje.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws