Dodelijke schietpartij in Amsterdam was liquidatie

Bron © anp

Afbeelding: ANP

De man die afgelopen nacht in Amsterdam is doodgeschoten, is de 29-jarige Omar E. Het gaat om een afrekening. Zijn advocaat bevestigt zijn identiteit na berichtgeving in Het Parool.

E. werd gerekend tot de top 600 van Amsterdamse criminelen. Eind januari was hij nog vrijgesproken van betrokkenheid bij twee plofkraken in Duitsland (begin 2017) en van deelname aan een criminele organisatie.

Duits kenteken

De man werd doodgeschoten in Amsterdam-Oost. In de omgeving werd een brandend voertuig aangetroffen met Duits kenteken.

Volgens Het Parool stond de man ook bekend als ‘Centjes’ en ‘Omar Soesie’. Op hem waren vaker aanslagen gepleegd. Zijn advocaat stelt dat het slachtoffer weinig veroordelingen op zijn naam had staan en dat hij voor veel zaken uiteindelijk niet strafrechtelijk is vervolgd.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen