Samen maaltijd delen op afstand in Heerlen tijdens Bevrijdingsdag

Afbeelding: Heerlen Mijn Stad

Nu samen Bevrijdingsdag vieren vanwege corona niet kan, zou het mooi zijn om samen een ‘virtuele vrijheidsmaaltijd’ te genieten, bedacht centrumorganisatie Heerlen Mijn Stad.

„Nodig elkaar op 5 mei uit om samen op afstand via videobellen te eten. Dat kan natuurlijk met vrienden of familie, maar er wordt verzocht om zeker ook mensen die alleen zijn in deze periode uit te nodigen”, zegt Dione Neven van HMS.

Het geheel wordt nog levendiger als men niet alleen op dezelfde tijd eet, maar ook nog eens dezelfde maaltijd op tafel zet, benadrukt Neven. Speciaal voor de ‘virtuele vrijheidsmaaltijd’ heeft de centrumorganisatie daarom een aantal enthousiaste thuiskoks gevraagd een menu samen te stellen. „Bestaande uit recepten die de diversiteit van de stad aantonen.”

Vrijheidsmenu

Heerlen Mijn Stad coördineert de maaltijd, al staat het iedereen vrij op eigen houtje mee te doen. Mensen die alleen zijn op 5 mei en graag een tafel- of gesprekspartner willen, mogen zich melden bij HMS (info@heerlenmijnstad.nl). Andersom kunnen Heerlenaren die graag anderen uitnodigen zich ook aanmelden. Heerlen Mijn Stad probeert te bemiddelen en mensen virtueel of telefonisch samen te brengen.

Menu’s

Omdat het gevoel van gezamenlijkheid te versterken wordt voorgesteld te kiezen uit vier menu’s, klaargemaakt volgens hetzelfde recept. Het is de bedoeling om 19.00 uur aan tafel te gaan. Er is een algemeen menu met onder meer kippesoep, taco’s met tonijnsalade en een bevroren frambozentoetje. Voor vegans is er een aardappel-preischotel en prei-aardappel-olijfsoep. Voor wie aan de ramadan doet (aanvang 21.00 uur) is er een menu van harirasoep, Marokkaanse honingkoekjes, kiploempia, panbroodjes en msemmen. Tenslotte is er een Pakistaans rijstgerecht.

Lees hier de recepten.

Door Siebrand Vos

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →
Heerlen