Grolsch-moeder Asahi verkoopt minder bier door coronacrisis

Afbeelding: Grolsch

De Japanse brouwer Asahi Group, eigenaar van onder meer Grolsch, verkoopt minder bier als gevolg van de coronacrisis. Vooral de wereldwijde sluitingen in de horeca om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, hebben een nadelig effect op de omzet van de onderneming.

Asahi schrapte zijn verwachtingen voor dit jaar en lijkt zijn dividendbeleid te willen wijzigen. Daarmee volgt de brouwer het voorbeeld van veel branchegenoten die ook lijden onder de sluiting van bars en restaurants vanwege de crisis.

Asahi heeft de laatste jaren zijn internationale aanwezigheid vergroot, om minder afhankelijk te worden van de prestaties op de krimpende biermarkt in Japan. Het bedrijf gaf meer dan 20 miljard dollar uit aan overnames.

Onlangs kondigden de Japanners aan voor 11 miljard dollar de Australische brouwer Carlton & United over te nemen. Die deal moet voor de zomer rondkomen.

Door ANP/Bloomberg

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen