Ricciardo volgend jaar bij McLaren

Daniel Ricciardio, hier nog in zijn Renault. In 2021 rijdt hij voor McLaren Afbeelding: AD/BSR Agency

Daniel Ricciardo verruilt in 2021 Renault voor McLaren. De Australiër tekent een meerjarencontract bij de Britse Formule 1-formatie, waar hij de stoel van de vertrekkende Carlos Sainz overneemt.

Na het aangekondigde vertrek van Sebastian Vettel bij Ferrari draait de F1-tombola driftig door. Dat Carlos Sainz zijn stoel bij de Italianen overneemt is nog niet officieel bevestigt, maar de opvolger van Sainz is al wel duidelijk: Daniel Ricciardo. De Australiër koos na jaren bij Red Bull Racing eind 2018 verrassend voor een avontuur en het grote geld bij Renault, maar zag daar afgelopen seizoen niet de progressie waar hij op gehoopt had. Na zijn tweede contractjaar bij de Fransen kiest Ricciardo dus eind 2020 voor een vertrek.

Lees ook: F1-tombola kan gaan draaien, wie volgt Vettel op?

McLaren ontvangt de goedlachse ex-teamgenoot van Max Verstappen met open armen. ,,Het aantrekken van Daniel is een volgende stap voorwaarts in onze lange termijn-visie”, aldus teambaas Zak Brown, die ook Lando Norris ook een meerjarencontract liet ondertekenen. ,,Zijn komst brengt een nieuwe dimensie in ons team.”

Topman Andreas Seidl: ,,Daniel heeft in het verleden bewezen dat hij races kan winnen. En zijn ervaring, toewijding en energie zijn waardevolle toevoegingen voor McLaren. Ik ben er zeker van dat we nu twee coureurs onder contract hebben die het team verder kunnen laten groeien.”

Door Arjan Schouten

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee