Steinse politiek schenkt klanten Voedselbank vouchers voor lokale winkeliers

Afbeelding: ANP

Raads- en collegeleden in Stein hebben in totaal 900 euro bij elkaar gelegd. Voor dat bedrag krijgen afnemers van de plaatselijke Voedselbank vouchers in hun pakket, die ze kunnen inwisselen bij lokale ondernemers.

„Ik stelde de raad en het college voor gemiddeld dertig euro de man in te leggen. Dat leverde uiteindelijk 900 euro op”, vertelt initiatiefnemer Paul Thomassen, raadslid namens DOS. „Bij de uitreiking van het pakket krijgen gebruikers van de Voedselbank vanaf deze week drie vouchers van vijf euro, te besteden bij winkeliers in de gemeente.”

Fase 2

Thomassen zegt dat hij alle medewerking kreeg. „Zowel in de raad als bij de ondernemers. Die waren meteen laaiend enthousiast. Momenteel hebben zo’n twintig bedrijven hun medewerking toegezegd en dat aantal loopt nog dagelijks op. Ook ondernemers uit branches die minder relevant zijn voor de doelgroep melden zich. We denken alvast na over fase 2 van het project. Vooralsnog richten we ons op de primaire levensbehoeften. Op de bakker en de slager dus. De winkeliers declareren de ontvangen vouchers bij ons en wij betalen hen dan terug.”

In Stein maken zo’n 25 huishoudens gebruik van de Voedselbank. „Van de uitreiker heb ik vernomen dat het er door de huidige situatie wel steeds meer worden”, besluit Thomassen.

Door Nick Bruls

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Stein