De teller stokt op honderd goals voor Michal Kolodziejski

Michal Kolodziejski in actie bij SV United. Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Na vijf seizoenen in het eerste elftal van SV United besloot Michal Kolodziejski op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. En dus waren zijn 99ste en honderdste doelpunt in het duel met BVV’27 de laatste goals in dienst van United.

Het moet gezegd worden: de Poolse aanvaller Michal Kolodziejski had een beter afscheid verdiend bij SV United. Natuurlijk, in zijn laatste duel voor de vierdeklasser maakte hij zijn honderdste goal, maar de afgelopen weken hield Kolodziejski zich op zondagmiddag noodgedwongen met andere dingen bezig dan doelpunten maken. Daardoor staat één ding al vast: de aanvaller heeft zijn laatste officiële minuten gemaakt voor de fusieclub uit Meerlo en Wanssum.

Uitspraak

SV United wacht momenteel op een uitspraak van de KNVB over een eventuele promotie naar de derde klasse (de ploeg had zes verliespunten minder dan naaste belager DEV-Arcen), maar Kolodziejski zal het hoe dan ook niet meer meemaken. „Weet je wat het is”, begint de in Venlo woonachtige Kolodziejski. „Het was voor mij best wel duur om in Wanssum te spelen. Ik heb uitgerekend dat ik jaarlijks ongeveer zevenduizend kilometer voor trainingen en wedstrijden af moest leggen. Ik vind dat ik het te goed doe om te accepteren dat ik veel moet betalen om te kunnen voetballen. Ik houd veel van de club, maar moet ook aan mezelf denken. Dat is eigenlijk de reden waarom ik vertrek.”

Toekomst ongewis

Waar hij zijn carrière vervolgt, is nog ongewis. De goaltjesdief lijkt gezien zijn prestaties in de voorbije jaren een hoger niveau goed aan te kunnen, maar blijkt nog een wens te hebben. „Ik heb contact gehad met clubs in de derde klasse en één club in de eerste klasse. Dat laatste team (het lijkt om Venlosche Boys te gaan, red.) zei dat ik kon komen, maar ik wil geen contributie hoeven te betalen. Als blijkt dat dat niet realistisch is, zal ik mijn wensen bij moeten leggen.”

Vervanger

United-trainer Fenne Smits baalt ervan dat Kolodziejski vertrekt, maar heeft diens vervanger al klaar staan. „Helaas is Wanssum niet om de hoek voor hem. We hebben gekeken of we iets voor hem konden doen, maar dat dekte de lading niet. Ik heb hem geadviseerd naar een club te gaan waar het niveau anders is. Ik zou zeggen: haak aan bij bijvoorbeeld Venlosche Boys en kijk of je daar mee kan. Wij hebben met Jeffrey Cuppen (die overkomt van Wittenhorst, red.) een goede aanvallende aanwinst in huis gehaald.”

Door Dennis Stiphout