Wandelaars Vierdaagse krijgen 2,50 euro extra terug

De Nijmeegse Vierdaagse. Archieffoto. Afbeelding: ANP

Geen 60 maar 62,50 euro inschrijfgeld krijgen de deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse terug nu de mars niet doorgaat.

De wandelaars kregen zondag een mail van de organisatie met die mededeling. ‘Mede dankzij onze leveranciers, partners en sponsoren kunnen we jou als deelnemer 62,50 van de 100,- euro inschrijfgeld teruggeven’, aldus de mail. Stichting de 4Daagse kondigt in dezelfde mail aan dat zij de komende weken beginnen met retourneren.

Eind juni moeten alle transacties zijn afgewerkt. ‘Door niet het volledige bedrag te retourneren zijn de reeds gemaakte kosten voor dit jaar gedekt en kunnen we in de toekomst de Vierdaagse ook weer organiseren’, gaat de mail verder. ‘We hopen op jouw begrip.’

Organisatie belooft ‘globaal’ financieel overzicht

In de afgelopen weken heeft de organisatie veel steun en veel kritiek gekregen op het niet terugbetalen van het complete inschrijfgeld. Sommigen willen het geld niet terug, anderen overwegen juridische stappen. De stichting belooft dat zij een ‘globaal’ overzicht zal geven van alle kosten die gemaakt zijn, als ze het financiële plaatje helemaal rond heeft.

Het is nog niet duidelijk of de Vierdaagse van volgend jaar door kan gaan en hoe die er uit gaat zien. Er is al wel een datum: van dinsdag 20 tot en met vrijdag 23 juli 2021. Debutanten die dit jaar een aanbetaling hebben gedaan, zijn volgend jaar weer verzekerd van deelname.

Zij hoeven niet meer te loten. Zij krijgen geen reductie op het inschrijfgeld. Wandelaars die de mars al eerder succesvol hebben voltooid, hoeven sowieso niet te loten.

Door Geert Willems

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu