Maastricht gaat waarschuwen bij te grote drukte

Een poort in de Kleine Staat die het winkelend publiek in Maastricht telt. Afbeelding: De Limburger

Als er de komende dagen te veel publiek in het stadscentrum is, waarschuwt Maastricht met digitale borden te stad te mijden. Er zijn speciale telpoorten neergezet.

Looplijnen, eenrichtingsverkeer, niet fietsen op Hogebrug en Cörversplein, digitale borden, Maastricht probeert het coronavirus in toom te houden.

Maastricht gaat waarschuwen bij te grote drukte
Anderhalve-metermaatregelen in Maastricht. Foto: Maastricht Bereikbaar

Tegelijkertijd zijn er op een paar plekken, zoals de Kleine Staat, poorten geplaatst die je normaal bijvoorbeeld ziet bij de finish van sportwedstrijden. Daar telt het Bossche bedrijf Crowdcom het aantal passanten. Die informatie gaat naar een dashboard bij de gemeente. Wordt het te druk dan verschijnt op digitale borden (tekstkarren): ‘Vermijd het centrum, het wordt te druk, kom alleen bij noodzaak.’ Die tekst kan ook geprojecteerd worden op borden bij de entree van de stad.

Bekeken wordt of het technisch mogelijk is om (vanaf Pinksteren) ook via sites potentiële bezoekers te waarschuwen. Geel staat dan voor ‘Het wordt steeds drukker’ en rood = ‘Het is te druk.’

Door Joos Philippens

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen