Plofkraak gepleegd in Duitse grensplaats: daders gevlucht in Audi met Nederlands kenteken

Afbeelding: Track’88

In de nacht van donderdag op vrijdag is een plofkraak gepleegd op een geldautomaat in Niederkrüchten-Dam, vlak over de Duitse grens bij Roermond.

Omwonenden werden opgeschrikt door een explosie en belden de politie. Nadat de geldautomaat was opgeblazen, zagen getuigen hoe de mannen grote witte zakken met een onbekende buit in de Audi laadden. Volgens de getuigen ging het om een zilvergrijze Audi A4 of A6 met Nederlandse kenteken. De mannen hadden een normaal postuur en waren allen in het donker gekleed.

De daders in de Audi zijn met hoge snelheid gevlucht over de Mönchengladbacher Straße richting Niederkrüchten en nog steeds spoorloos. Als gevolg van de explosie is een deel van het gebouw beschadigd geraakt. De Duitse politie doet verder geen mededelingen over het bedrag dat is buitgemaakt.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen