Waarschijnlijk geen overlevenden na neerstorten vliegtuig in Pakistan

Bron © AD

Reddingswerkers en politie blussen een brokstuk op de rampplek met water. Afbeelding: AFP

Een passagiersvliegtuig met ongeveer 100 mensen aan boord is vandaag neergestort in de Pakistaanse stad Karachi. De crash gebeurde toen het toestel wilde landen op een vliegveld nabij de stad. De burgemeester van Karachi zegt dat er waarschijnlijk geen overlevenden zijn, maar dat het nog niet bevestigd is.

De oorzaak van de vliegramp is niet bekend. Het gaat om een toestel van Pakistan International Airlines, een Airbus 320 die was vertrokken uit de Pakistaanse stad Lahore. De internationale luchthaven bij Karachi staat bekend als een van de drukste van het land.

Pakistaanse leger

Waarschijnlijk geen overlevenden na neerstorten vliegtuig in Pakistan
Reddingswerkers en politie blussen een brokstuk op de rampplek met water. Foto: AFP

Er circuleren beelden van een ravage in een woonwijk met veel zwarte rook en vlammen. Bij de crash zijn een aantal huizen beschadigd, zegt een woordvoerder van de luchtvaartautoriteit. Er is een reddingsoperatie aan de gang door het Pakistaanse leger.

Volgens de BBC zijn veel hulpdiensten ter plaatse. ,,We proberen het aantal inzittenden te bevestigen, maar we gaan nu uit van 99 passagiers en 8 bemanningsleden”, zegt Abdul Sattar Khokhar, woordvoerder van de Pakistaanse luchtvaartautoriteit.

Lees ook: Ministerie van Buitenlandse Zaken zoekt uit of Nederlanders betrokken zijn bij vliegramp Karachi

Het ministerie van Buitenlandse Zaken volgt de situatie op de voet en zoekt uit of er Nederlanders in het vliegtuig zaten.

Ziekenhuizen paraat

Het ongeluk komt enkele dagen nadat het land de commerciële vluchten weer had hervat, nadat de vliegtuigen tijdens de lockdown vanwege de coronapandemie aan de grond werden gehouden. Zeker een maand mochten er geen binnenlandse vluchten plaatsvinden.

De crash komt ook op het moment dat de Pakistanen zich voorbereiden op het einde van de Ramadan en het begin van het Suikerfeest. Lokale nieuwszenders stellen dat veel inzittenden daarom op reis waren om familie te bezoeken.

Volgens de Pakistaanse krant Dawn is de noodtoestand uitgeroepen in alle ziekenhuizen in de omliggende omgeving. Een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij zegt tegen de krant: ,,Ik bid voor de familieleden van de inzittenden. We blijven op transparante wijze informatie verstrekken.”

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen