Vrouw (73) uit Limburg op de fiets doodgereden in Dalfsen

Bron © De Stentor

Afbeelding: iStock

De 73-jarige vrouw die donderdag om het leven kwam bij een ongeluk in Dalfsen (Overijssel) komt uit de gemeente Roerdalen. De fietsende vrouw werd geschept door een personenauto. Het politieonderzoek loopt nog.

Het ongeluk gebeurde op de Tolhuisweg. Een man en de vrouw waren per ongeluk op dezelfde weg als de auto terechtgekomen. De man reed daarop snel naar het fietspad naast de weg. De vrouw volgde hem, maar zag daarbij de auto over het hoofd.

De melding van het ongeval kwam donderdagmiddag even na drie uur bij de politie binnen. Er werden direct twee ambulances en een traumahelikopter ingeschakeld. De vrouw werd ter plekke gereanimeerd, maar dit mocht niet meer baten. De man op de fiets verkeerde in shock. Hij is, net als de hevig geschrokken bestuurster van de auto, door de politie naar huis gebracht.

Maanden onderzoek

Het onderzoek naar ongelukken duurt vaak enkele maanden, legt een woordvoerder van de politie uit. Zo moet er bijvoorbeeld technische informatie van de auto uitgelezen worden en wordt er een reconstructie gemaakt. De resultaten van het onderzoek worden overgedragen aan het Openbaar Ministerie. Het OM beslist vervolgens of er vervolgstappen genomen moeten worden of dat de zaak is afgerond.

Door Eliza de Groot

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →
Roerdalen
  1. De artikels worden geladen...