Cultuurtank Limburg zet met advies verhouding noord en zuid op scherp

Beeld van de theatervoorstelling ‘Post’ van theatermaker Ief Gilis vorig jaar op het Limburg Festival te zien. Limburg Festival is vooralsnog het enige festival uit Midden- en Noord-Limburg in de lijst van Cultuurtank Limburg is opgenomen. Afbeelding: De Wenkbrauwerij

Dat de Cultuurtank Limburg slechts een kandidaat – Limburg Festival – uit Noord- en Midden-Limburg opneemt in haar lijst als kanshebber voor provinciale Cultuurplan-gelden, is in het verkeerde keelgat geschoten in de noordelijke helft van de provincie. „De verdeling was al bizar scheef en wordt alleen nóg maar schever.”

Ga er maar aanstaan als Cultuurtank Limburg. Het is bijna onbegonnen werk, want hoe verdeel je 11.217.540,00 euro over 36 culturele instellingen, musea en theatergezelschappen in Limburg die opgeteld 23 miljoen euro vragen voor de periode 2021 - 2024? Teleurstelling is onvermijdelijk. Zeker nu blijkt dat van de 21 potentiële kanshebbers op provinciale Cultuurplansubsidie slechts één naam uit Noord- en Midden-Limburg prijkt. En wel het Limburg Festival dat opstaat voor 270.000 euro.

De rest van de ...

Door Kim Noach

Door onze redacteur

Kim Noach

Reageren? kim.noach@delimburger.nl