Kleuterleidster opgepakt vanwege dood 3-jarig meisje

Afbeelding: iStock

De Duitse politie heeft een 25-jarige kleuterleidster opgepakt omdat ze wordt verdacht van de dood van een 3-jarig meisje. Dat maakten het Duitse Openbaar Ministerie (OM) en de politie van Viersen vrijdag bekend.

Het kind verbleef op 21 april in een kinderdagverblijf in de Duitse grensplaats Viersen, vlak bij Venlo, toen het plotseling stopte met ademen. Na controle van een spoedarts werd het meisje meteen overgebracht naar het ziekenhuis. Op 29 april schakelde het ziekenhuis de politie in, op 4 mei overleed het kind.

Verdacht van moord

De voormalige kleuterleidster werd op 19 mei gearresteerd. Een dag later werd ze aan de Duitse rechter-commissaris voorgeleid en sindsdien zit ze in voorarrest. Het Duitse OM verdenkt de vrouw van moord op het kind. Uitgebreid onderzoek van politie, officieren van justitie en forensische onderzoekers heeft uitgewezen dat het meisje geen natuurlijke dood is gestorven, maar door invloeden van buitenaf. Welke dat zijn geweest is niet bekend.

Politie en justitie geven aan dat ze in het belang van het onderzoek nu niet meer details over de zaak naar buiten kunnen brengen.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen