Video: Drie jonge ooievaars geringd in Ottersum

Leden van Vogelwacht De Maasheggen hebben vrijdagavond drie jonge ooievaars geringd. De jonge klepperaars in Ottersum zijn naar schatting vier, vijf weken oud.

Jarenlang maakten ooievaars een nest op het dak van café ‘t Swaantje. Dit jaar werden er vijf eieren gelegd. Drie ooievaar kwamen enkele weken geleden ter wereld.

Leo Daanen van de Vogelwacht haalde vrijdag de ooievaars van het nest om ze in een Ikea-shopper naar beneden te brengen. Een vogelwachter uit Beugen onderzocht vervolgens de vogels, nam de maten op, woog ze en ringde ze ook. De drie Ottersumse ooievaars wogen 2540, 2450 en 2610 gram.

Vogelwacht De Maasheggen ringt jaarlijks de ooievaars op het nest op het stadhuis in Gennep. Sinds enkele jaren ontfermen zij zich over de ooievaars uit het nest bij Kroon in ‘t Ven. Op het nest in aan de Sint Janstraat werden nog niet eerder ooievaarsjongen geboren.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen