ANWB: meer mensen willen ov mijden na de coronacrisis

Bron © ANP

Afbeelding: Marcel Antonisse

Ruim een derde van de Nederlanders (36 procent) wil na de coronacrisis vaker met eigen vervoer gaan reizen in plaats van met het openbaar vervoer.

De fiets of e-bike wordt het vaakst genoemd als alternatief (27 procent), gevolgd door de auto (17 procent). Dat meldt de ANWB op basis van een eigen onderzoek.

Degenen die minder van het ov gebruik willen maken, vinden het te druk in trein, bus, metro en tram. „Met de fiets ben je in de buitenlucht en zit je niet met veel mensen in één ruimte. Er is minder kans om ziek te worden”’, zegt een van de ondervraagden.

De ANWB vindt het een goed idee als mensen vaker gaan fietsen of lopen. Als vervanger van de auto moeten dan wel kleine elektrische voertuigen sneller worden ingevoerd en goedgekeurd, zodat „de consument meer keuze heeft”. Ook moet de openbare ruimte, zoals het fietspad, beter worden ingericht op onder meer de speed-pedelec (een snelle elektrische fiets) en de e-step.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen