Kwart van de Limburgers voelt zich opgesloten

Afbeelding: ANP

In Limburg voelen meer mensen zich opgesloten door de coronamaatregelen dan in de rest van het land. Een kwart van de Limburgers zegt gevangen te zitten in hun eigen huis, in de rest van het land is dat een vijfde. Vooral het contact met familie en vrienden wordt gemist.

Dat blijkt uit onderzoek van dataplatform LocalFocus in samenwerking met de online dienst Kieskompas.

De afgelopen periode was er eentje zonder sportwedstrijden en evenementen, maximaal drie mensen tegelijk op bezoek en zoveel mogelijk thuisblijven. Het sociale leven lag vrijwel stil. Dat bleek volgens de onderzoekers best een uitdaging. Echter, bijna 20 procent van de Nederlanders geeft wel aan makkelijker om te gaan met de maatregelen dan aan het begin van de lockdown.

Door onze verslaggever

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen