Ruim 70 miljoen kijkers voor Europe Shine a Light

Bron © ANP

Chantal Janzen. Afbeelding: EBU/Kris Pouw

Eurovision: Europe Shine a Light, de alternatieve tv-show voor het geannuleerde Eurovisiesongfestival, die op zaterdagavond 16 mei werd uitgezonden heeft 73 miljoen kijkers in 38 landen getrokken.

Dat meldde de NPO, die het programma in Nederland uitzond, dinsdag.

Lees ook: Presentatoren Shine a Light overweldigd na hartverwarmende reacties

In Italië keken de meeste mensen. 3 miljoen kijkers zagen de volledige show op de kanalen van de Italiaanse omroep Rai. In Nederland en in het Verenigd Koninkrijk werd Europe Shine a Light door 2,4 miljoen mensen bekeken. Ook in Rusland was de show in trek, daar registreerde Channel One gemiddeld 2,1 miljoen kijkers.

Lees ook: Chantal Janzen vatte opmerking van Graham Norton niet persoonlijk op

In totaal werd de show in 45 landen uitgezonden, maar van niet alle landen waren de marktgegevens beschikbaar.

Lees ook: Eurovisie Songfestival in 2021 alsnog naar Rotterdam

Het songfestival trekt doorgaans veel meer kijkers. Vorig jaar zagen ruim 182 miljoen Europeanen hoe Duncan Laurence er met de winst vandoor ging.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen