Meteorologische zomer start met zonnig en warm weer

Bron © ANP

Afbeelding: Jurgen Mols

De meteorologische zomer start maandag, Tweede Pinksterdag, met echt zomers weer. Volgens Weeronline schijnt de zon uitbundig met zonkracht 7. Dinsdag en woensdag wordt het nog warmer, maar vanaf donderdag gaat de temperatuur omlaag en wordt het wisselvallig, verwacht het weerbureau.

Tot en met woensdag is het weerbeeld zomers. Maandag wordt het 22-23 graden in het noorden en westen. In het midden, oosten en zuiden van het land wordt het dan 24-25 graden. In Noord-Brabant en in Limburg kan het lokaal zelfs 26 graden worden. Op de Waddeneilanden en langs de noordkust wordt het met 19-21 graden iets koeler. Dinsdag en woensdag stijgt de temperatuur in het noorden naar 23-25 graden, landinwaarts haalt het kwik de 25-29 graden. De zon schijnt volop, maar woensdag is er meer bewolking en meer kans op een bui.

Vanaf donderdag lijkt het gedaan met het zomerse weer. De wind draait die dag naar het westen tot noordwesten en daarbij gaat de temperatuur ook omlaag. Het wordt dan 18-23 graden, vrijdag liggen de maxima rond de 16-20 graden. In het weekend wordt het mogelijk nog frisser.

Kijk hier voor de actuele weersverwachting in Limburg

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen